Historia, Kulttuuri, Taide, Yhteisö

Lilja Kinnunen-Riipisen muistoseurat

Liljan muistoseurat 9.9.2018

Lilja Kinnunen-Riipisen muistorahasto

Teologian tohtori, teatteriohjaaja, Suomen Lähetysseuran pitkäaikainen Thaimaan-lähetti Lilja Kinnunen-Riipinen kuoli 14.5.2018 vaikeaan sairauteen 71-vuotiaana. Hän omisti elämänsä esittävien taiteiden ja teologian voimakkaalle yhteen liittämiselle, sekä lasten ja nuorten ohjaamiselle taiteen lumoavaan maailmaan. Lilja pukeutui tyylikkäästi mustiin viittoihin, kaapuihin ja näyttäviin hattuihin. Hänen mustat pitsihansikkaansa ja suuret korut jäivät elävästi mieleen.

Muutin Liljan kanssa samoihin aikoihin Särkisaloon. Ystävystyimme nopeasti ja lämmöllä muistelen lukuisia kertoja kun sain vierailla hänen upeassa kodissaan, jossa hän aina oli valmistellut jotain erityistä vierailua varten.

Lilja opetti minulle elämäntaitoja, käytöstapoja, monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta. Liljalla oli jokaisesta projektista vahva visio ja niissä kaikissa oli yhtä luonteva olla mukana. Oli ne sitten näyttelemistä keskustorilla hupakkonaista, joka ostaa aneen päästäkseen synneistään, Jeesuksen ristinpuun lavastamista tai näyttelemistä viimeisen ehtoollisen naisroolia. Ilman Liljan visiota, sinnikkyyttä ja heittäytymistä emme olisi uskaltaneet ylittää rajojamme.

Annetaan opin kantaa meissä hedelmää, voimistaa uskoa ja ylläpitää yhdessä tekemistä.

Muistorahasto Thaimaan kirkon jumalanpalveluselämään ja taiteeseen liittyviä hankkeita varten oli Liljan oma toive. Lilja lahjoitti vielä eläessään vuonna 2017 syntymäpäivälahjarahansa käsityöprojektiin, joka toteutettiin Thaimaassa.

Lilja Kinnunen-Riipisen muistorahasto

– Lahjoitustili FI1680001400182672

– Kirjoita viestikenttään Tohtori Lilja.

Kuva: Raimo Vienonen